Djokovic wint in Madrid

Foto Andrea Comas/REUTERS

De Britse tennisser Andy Murray heeft zijn titel in het prestigieuze graveltoernooi van Madrid niet kunnen prolongeren. In de finale van het prestigieuze graveltoernooi was Novak Djokovic te sterk: 6-2, 3-6 en 6-3. De Servische nummer één van de wereld was in de eerste set veel beter dan Murray en liep snel uit naar 5-1. De tweede set was echter duidelijk voor de Brit, die meer punten afdwong op zijn eigen service en het Djokovic moeilijk maakte. In de derde set leken beide spelers vermoeid. Toch persten ze er veel lange rally’s uit. Murray maakte daarin iets te veel fouten en met een hoge bal ver achter de baseline leverde hij al vroeg zijn opslag in. Djokovic gaf die voorsprong nog weg, maar een tweede break was wel voldoende. De foeterende Murray kreeg vervolgens nog liefst zeven kansen om bij 5-3 de opslag van Djokovic te breken, maar hij faalde. Door de nederlaag verloor Murray ook zijn tweede plaats op de wereldranglijst aan Roger Federer. (ANP)