Nieuwslezer Roelof Hemmen stopt bij RTL Nieuws

Hemmen gaat na 23 jaar RTL Nieuws verder als radiopresentator. Dat doet hij al bij BNR Nieuwsradio

Roelof Hemmen op archiefbeeld uit 2007.
Roelof Hemmen op archiefbeeld uit 2007. Foto: Freek van Asperen - ANP

Nieuwslezer Roelof Hemmen stopt per eind mei bij RTL Nieuws. Na bijna 23 jaar televisie gaat hij verder als radiopresentator bij BNR Nieuwsradio. Hemmen maakte zijn stap bekend via zijn column op de website van RTL Nieuws.

“Ik ga weg omdat ik een nieuwe toekomst voor mezelf wil maken. Ik wil de tinteling van het avontuur weer voelen. Ik zoek onzekerheid. Van de hoofdweg af, de kronkelige paden op.”

In zijn column schrijft hij verder dat het strakke, harde nieuws hem niet meer kan boeien. Naar eigen zeggen doofde het “heilig vuur” langzaam, waardoor hij de beslissing heeft genomen om te vertrekken.

Hemmen kwam in 1993 bij RTL Nieuws als bureauredacteur en vervulde diverse functies bij de nieuwszender. Sinds 2000 werkte hij als presentator. Voordat hij naar RTL kwam werkte hij bij de Haarlemse Courant en de Telegraaf. Hij zegt verder te willen als radiopresentator, maar laat ook de weg naar debatten, congressen en een theatertour open.

Twitter avatar Roelof_Hemmen Roelof Hemmen Alles wat ik vandaag deed bij RTL Nieuws, deed ik voor het laatst. Straks de finale Half Acht. Afscheid nemen kan ik niet goed.

Zijn eerste liefde blijkt toch radio. Sinds 2011 heeft Hemmen vier dagen per week tussen 09:30 en 12:00 uur een eigen programma op BNR Nieuwsradio. Hierover schrijft hij:

“Vier jaar geleden ben ik het erbij gaan doen, maar nu kan ik niet meer zonder. Elke ochtend bij BNR Nieuwsradio, tweeënhalf uur live op de zender. Gesprekken met mensen die ertoe doen, mensen die iets te vertellen hebben, frisse inzichten, de verhalen achter het harde nieuws, debat. Een feest.”