Soldaat van Oranje trekt straks twee miljoen bezoekers

De teller van het aantal bezoekers voor Soldaat van Oranje - De Musical komt deze maand op 2 miljoen. Deze mijlpaal wordt maandag 16 mei verwacht, dan speelt de cast de 1.830ste voorstelling. Daarmee gaat de musical al ver over het record van meeste bezoekers ooit (1,8 miljoen) voor een Nederlandse musical heen. Soldaat van Oranje - De Musical in de TheaterHangaar in Katwijk was voor het eerst te zien op 10 oktober 2010. „Het is voor ons niet te bevatten dat we het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden dan aan twee miljoen bezoekers hebben mogen vertellen”, zegt Fred Boot, de producent. Boot: „We proberen het nooit gewoon te gaan vinden en doen er alles aan om de kwaliteit van de voorstelling op het hoogste niveau te houden. Wij zijn ongelooflijk trots en dankbaar dat het publiek ons nog altijd zo waardeert.” Soldaat van Oranje - De Musical kon eerder al het record voor langstlopende voorstelling in de Nederlandse theaters op zijn naam schrijven. (ANP)