Een vergeten Eredivisie-troetelkind duikt op

Nauwelijks bekomen van De Ontknoping en toch alweer de beste goals op een dienblaadje. En nee, Bryan Smeets zit er niet bij.

We beginnen vanochtend in Schotland met een prima binnenkomer van Patrick Roberts. Verder een hele aardige contributie van Giovani Dos Santos en datzefde kan worden gezegd over vriend van de rubriek André-Pierre Gignac.

3. Gervinho (Hebei China Fortune)

Dat Gervinho heel graag van de Serie A naar China getransfereerd wilde worden, zal pure behoefte zijn geweest aan een nieuwe sportieve uitdaging. Want waarom bij AS Roma blijven als je deel kunt uitmaken van het succesverhaal dat Hebei China Fortune is? Verder doen we niet flauw over de kwaliteit van het Chinese verdedigen. Dit is gewoon een leuke solo met beheerste afronding.

2. Bryan Ruiz (Sporting Lissabon)

Van voor de tijd dat Twente wegzakte in het Munstermanmoeras, en ván de tijd waarin bij de Enschedese club de grootheid nog geen waanzin werd. Althans voor het oog van de natie, die elke zondag genoot van die tovenaar uit Costa Rica. Want Bryan Ruiz was een man die niet alleen Twente, maar de hele Eredivisie - en daarmee miljoenen huiskamers - verlichtte. Inmiddels ver uit het oog, maar hij kan nog wel wat.

1. Davide Calla (FC Basel)

Zo ben je voetballer in de marge in een marginale competitie en ineens word je geruild met een speler van de succesvolste club van het moment. Juist, Davide Calla was vorig jaar de gelukkige en kwam plots bij FC Basel te spelen. En niet meer voor FC Arau. Leuk voor Davide want FC Basel wint al jaren de titel en Zwitserse cups, en dan is het lekker ballen. Zelfs voor Davide.