IMF kritisch over aanpak crisis in Duitsland, ondanks groei

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is ondanks aanhoudende groei nog altijd kritisch over het economische beleid van Duitsland. Dat stelt de Duitse krant Welt am Sonntag op basis van een rapport dat het fonds maandag publiceert. Duitsland kan zich in de ogen van het IMF niet alleen tevreden stellen met de aanhoudende economische groei, die dit jaar waarschijnlijk op 1,5 procent uitkomt.

Europa’s grootste economie zou haar investeringen moeten opvoeren, om de eigen economie te versterken en de groei in de rest van de eurozone vooruit te helpen. Het IMF zou ook kritisch zijn over de beperkte hervorming van het pensioenstelsel. De financiële sector blijft kwetsbaar, terwijl de huizenprijzen tot onrealistische niveaus zijn gestegen. (ANP)