Dodental aardverschuiving China op tien

Reddingswerkers hebben tien lichamen geborgen, en zijn nog altijd op zoek naar 31 vermisten.

Reddingsmedewerkers zijn op zoek naar overlevenden na de aardverschuiving in de zuidelijke Chinese provincie Fujian.
Reddingsmedewerkers zijn op zoek naar overlevenden na de aardverschuiving in de zuidelijke Chinese provincie Fujian. Foto AP

Reddingswerkers hebben tien lichamen gevonden in de ravage die is ontstaan na een grote aardverschuiving op zondag in de Chinese provincie Fujian. Nog altijd worden 31 mensen vermist. Zeker 14 mensen raakten gewond.

Volgens AP zijn zeker zeshonderd reddingsmedewerkers, onder wie brandweermannen en politieagenten, op zoek naar de vermisten. Een aantal wegen zijn onbegaanbaar geworden door de aardverschuiving, wat tot vertraging van de reddingswerkzaamheden leidt.

Bij de aardverschuiving in het bergachtige gebied in het zuiden van China zeker 100.000 kubieke meter modder en stenen naar beneden gekomen. Een kantoor van een plaatselijke bouwlocatie, waar men werkte aan een waterkrachtinstallatie, werd onder de moddervloed bedolven.

Hoewel de lokale autoriteiten tegenover AP nog geen verband wilden leggen, werd het gebied in het zuiden van China sinds woensdag geteisterd door aanhoudende regenbuien. Ook in andere delen van het land is er sprake van overlast vanwege de regen. In de provincie Guangxi meer dan 1.000 mensen geëvacueerd. Zeker drie mensen zijn omgekomen door overstromingen of aardverschuivingen.