2Doc: Wonderouders

In 2014 verscheen de documentaire Wonderkinderen waarin ouders en hun kinderen uitgebreid aan het woord komen over hun gezinssituatie. De kinderen hebben een beperking, maar ondanks obstakels en tegenslagen zegeviert de onvoorwaardelijke band tussen ouder en kind.

In het vervolg, Wonderouders, is de situatie omgekeerd: één of beide ouders leeft met een beperking. Dit doet de vraag rijzen in hoeverre een kind in deze situatie een onbezorgde jeugd kan beleven en wat de invloed hiervan op de opvoeding is. In een eenvoudige setting – gezeten in een rolstoel of op een bank, tegen een gekleurde achtergrond – spreken ouders en kinderen openhartig over dit thema. De kinderen moeten al vanaf jonge leeftijd opboksen tegen vooroordelen van anderen over hun ouders, maar gaan hier opvallend volwassen en rationeel mee om: „De situatie is nu eenmaal zo en kan niet meer veranderd worden.” Een informatief en ontroerend portret, zowel voor kijker als betrokkenen. „Ik zou geen andere moeder willen hebben, ondanks dat ze ziek is” zorgt voor betraande ogen.