Trump gelooft nu wel in hogere belastingen voor de rijken en een beter minimumloon

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zondag gesuggereerd dat de belasting voor rijken in Amerika omhooggaat als hij president wordt en er met het Congres onderhandeld gaat worden. Als puntje bij paaltje komt, is Trump meer begaan met de middenklasse dan met de rijken, liet hij doorschemeren in het programma Meet the Press. De uitlating is opmerkelijk, omdat de voordelen van Trumps voorgestelde belastingplan volgens analisten vooral bij de allerrijksten terechtkomen.

Trump zei ook voorstander te zijn van een hoger minimumloon. De beslissing daarover wil hij overlaten aan de staten. „Ik weet niet hoe je kunt rondkomen van 7,25 dollar per uur”, zei hij. Eerder zei hij dat de VS aan concurrentiekracht zouden verliezen als het minimumloon wordt verhoogd.

Het staat vrijwel vast dat Trump de officiële Republikeinse presidentskandidaat wordt, hoewel sommige prominenten zich nog verzetten. Aan Democratische zijde kwam Hillary Clinton zaterdag een stapje dichter bij de cruciale grens van 2.383 kiesmannen door de voorverkiezingen op Guam, een eiland in de Stille Oceaan, te winnen. Paradoxaal genoeg haalde tegenkandidaat Bernie Sanders haar iets in in de race bij de Democratische partij. Dat komt doordat zijn overwinning in de staat Washington vorige maand iets hoger uitviel dan aanvankelijk geteld. (NRC)