Zeker 34 vermisten na aardverschuiving China

Zeven anderen konden worden gered. Het gebied werd de afgelopen dagen geteisterd door zware regenval.

Weggespoelde auto's in de provincie Hunan. Zuid-China wordt al dagen geteisterd door zware regenval.
Weggespoelde auto's in de provincie Hunan. Zuid-China wordt al dagen geteisterd door zware regenval. Foto: Reuters

In de Chinese provincie Fujian worden na een aardverschuiving 34 bouwvakkers vermist, zeven anderen konden met lichte verwondingen worden gered. Op het moment dat de aarde begon te schuiven waren zij bij een waterkrachtinstallatie aan het werk in de regio Taining. Dat meldt persbureau AP op gezag van Chinese staatsmedia.

Er zou in totaal zo’n 100.000 kubieke meter modder en rotsblokken naar beneden zijn gekomen. Een kantoorpand en de woonvertrekken van de bouwvakkers werden bedolven. Het heeft sinds woensdag flink geregend in het bergachtige gebied. Het staat nog niet vast of dit ook de oorzaak is van de aardverschuiving. De Chinese president Xi Jinping heeft de lokale autoriteiten opgedragen de reddingsoperatie op te voeren.

Twitter avatar cctvnews CCTVNEWS China initiates Level 2 emergency response as more than 30 people are still missing in Fujian #landslide https://t.co/H35WfRRG5v

Zware regenval

Ook andere delen van Zuid-China worden geteisterd door zware regenval. Volgens staatspersbureau Xinhua verdronken een 75-jarige vrouw en haar driejarige kleinzoon doordat een rivier buiten zijn oevers trad. Ook werden dorpen geëvacueerd en werd een autoweg weggespoeld.