Acht agenten doodgeschoten in voorstad Kairo

Vier gemaskerde mannen kwamen met een pick-up aanrijden en namen de agenten onder vuur.

Archiefbeeld van Egyptische politiemensen.
Archiefbeeld van Egyptische politiemensen. Foto Mohamed el-Shahed / AFP

Gewapende aanvallers hebben in Helwan, een voorstad van Kairo, acht Egyptische politieagenten doodgeschoten. Dat meldt persbureau Reuters.

Het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken laat in een verklaring weten dat de agenten in een politieauto zaten en geen uniformen droegen toen een pick-up met daarin vier gemaskerde mannen vlak voor hen stopte. De aanvallers stapten uit de auto en openden volgens omstanders met automatische wapens het vuur. De daders zijn op de vlucht geslagen en tot op heden is de aanval nog niet opgeëist.

Sinds de toenmalige president Morsi in juli 2013 werd afgezet tijdens een militaire coup, onder leiding van toenmalig minister van Defensie en huidig president Abdel Fattah el-Sisi, komt het vaker voor dat politieagenten en soldaten in Egypte worden aangevallen.

Zo werden begin januari nog een Egyptische soldaat en agent doodgeschoten in het Gizeh-district, ook een voorstad van Kairo. De aanslag werd later opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Hoewel de meeste aanslagen op de veiligheidsdiensten plaatsvinden in de Sinaï, komen dergelijke aanvallen in Kairo ook steeds vaker voor.