Opnieuw zijn er auto’s uitgebrand in Ede

Eerder deze week stelde burgemeester Cees van der Knaap een samenscholingsverbod in.

Hekken om het leegstaande winkelcentrum De Lindenhorst, dat voor onrust zorgt in de wijk Veldhuizen in Ede. Foto ANP / Vincent Jannink

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn opnieuw auto’s uitgebrand in Ede. Het gaat om vier auto’s die geparkeerd stonden aan de Dijkhof (maps), in de wijk Veldhuizen, zo meldt de brandweer aan persdienst ANP. De brandweer kreeg rond 2.15 uur een melding. De oorzaak van de branden is nog niet duidelijk.

Eerdere ongeregeldheden

Eerder deze week stelde burgemeester Cees van der Knaap een samenscholingsverbod in voor de wijk Veldhuizen. Aanleiding was de onrust van de laatste dagen waarbij auto’s in brand werden gestoken en politieagenten werden belaagd.

Een groep van tientallen jongeren van tussen 12 en 23 jaar, de meeste van Marokkaanse komaf, zorgde voor ongeregeldheden in het leegstaande winkelcentrum De Lindenhorst dat vanaf maandag wordt gesloopt. Daar was tot voor kort een theehuis gevestigd dat door jongeren werd bezocht. Het verbod zou een half jaar gelden, 24 uur per dag. Ook zouden camera’s worden opgehangen in de wijk.