In Syrië vermiste Spaanse journalisten vrijgelaten

De drie journalisten verdwenen in juli in de omgeving van Aleppo. Wat er is gebeurd, is nog onduidelijk.

Van links naar rechts Sastre, Pampliega en Lopez. Foto Diario De Leon / AFP

De drie Spaanse journalisten die sinds juli werden vermist in Syrië, zijn vrijgelaten. Dat heeft de Spaanse regering zaterdag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Vermoedelijk zijn de drie ontvoerd geweest.

Antonio Pampliega, Jose Manuel Lopez en Angel Sastre waren in het werk in de omgeving van Aleppo toen ze vermist raakten. Of ze ontvoerd zijn en, zo ja, door wie is onduidelijk.

Vicepremier Soraya Saenz de Santamaria heeft na hun vrijlating met de journalisten gesproken, heeft een woordvoerder van de regering laten weten aan Reuters. Volgens de krant El Pais zijn de drie er goed aan toe, en wachten ze nu in Turkije tot ze terug naar huis kunnen.

Sinds de journalisten zijn verdwenen is weinig duidelijkheid gekomen over hun lot. Journalistenvereniging FAPE, die het nieuws over de vermissing van de freelancers bijna een jaar geleden naar buiten bracht, zegt op Twitter blij te zijn met hun vrijlating.

    • Bastiaan Nagtegaal