Dafne Schippers in Doha tweede op 100 meter

Dafne Schippers Foto eric brinkhorst

Dafne Schippers is er vrijdag in de Diamond League niet in geslaagd de eerste 100 meter te winnen. In Doha moest de Nederlandse atlete haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Tori Bowie. Die liep naar 10,80 seconden in de hoofdstad van Qatar, Schippers moest drie honderdsten toegeven. Haar tijd van 10,83 was echter slechts twee honderdsten boven haar Nederlands record en daarmee gaf ze wel haar visitekaartje af in de richting van de Olympische Spelen van Rio in augustus. De Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown werd derde in Doha met 10,91. De grootste concurrenten van Schippers op de Spelen komen ook uit dat land, maar waren er niet bij. Shelly-Ann Fraser-Pryce liet de wedstrijd aan zich voorbijgaan, Allyson Felix moest geblesseerd afzeggen. De Amerikaanse Bowie geldt echter ook als een geduchte concurrente en liet dat zien in Qatar. Schippers wil in Rio strijden om goud op de 100 en 200 meter. (ANP)