Een hogedrukgebied in Scandinavië…

Een hogedrukgebied in Scandinavië bepaalt nu al een aantal dagen ons weer. Rondom het grootschalige hogedrukgebied draait de wind namelijk met de klok mee. Zo waait er in Nederland een zuidoostenwind. Daarom kan de temperatuur zo hoog uitkomen.

Overigens is de zuidoostelijke aanvoer ook erg droog. Daardoor is er van wolken bijna geen sprake en zijn het vrijwel stralend zonnige dagen. Op zaterdagmiddag is er volop zon. Het wordt 20 graden op de Waddeneilanden en 24 tot 26 graden in het binnenland. Daarbij waait het wel een beetje, er staat veelal een windkracht 3. In de nacht naar zondag blijft het helder, maar koud wordt het niet. De temperatuur blijft steken op een graad of 12.

Ook zondag overdag is er een strakblauwe lucht te zien en wordt het op veel plaatsen zo’n 24 tot lokaal 26 graden. Aan zee is het opnieuw iets minder warm. Die temperaturen worden op de vrij zonnige maandag ook bereikt.

De dagen erna wordt het iets minder warm, maar het blijft vrij aangenaam lenteweer.