Binnenkijken in een weelderig penthouse

Thijs Wolzak fotografeert elke week een bijzonder interieur. Deze week een weelderig penthouse.

Huis. Dit is het penthouse, in Eindhoven, van ondernemer Marjan Strijbosch. Ze woont al 16 jaar in België maar kocht dit huis in Eindhoven omdat haar zaak (interieur ontwerpen) daar was gevestigd. Ze heeft het penthouse zelf ontworpen, het is het hoogste punt van de stad. „Het uitzicht is prachtig”, vertelt ze via whatsapp vanuit haar huis in Florida. „En de rust die het uitstraalt wanneer je de zon ziet ondergaan. Dat is elke avond een schilderij.”

Mode Strijbosch ontvangt soms gasten in Eindhoven en geeft er modeshows. Ze ontwerpt naast interieurs ook kleding, sieraden en zelfs anti-aging crème. Ze is trots op de bijnaam „Coco Chanel van Brabant”. Op haar website zijn behalve haar producten en ontwerpen, ook foto’s te zien van de vele beroemdheden die ze tegenkomt op feesten. Van Marco Borsato tot Sophia Loren.

Selfmade Strijbosch begon op haar zeventiende te werken voor een modemerk. Het zakendoen bleek haar goed te liggen. Maar toen ze zwanger werd, moest ze iets anders gaan doen, schrijft ze. „Toen mijn dochter geboren werd, ging ik voor haar kleding ontwerpen, want ondanks dat ik geen geld had, wilde ik dat ze er als een prinsesje uitzag. Mensen in mijn omgeving zagen dat en gaven me opdracht om kleding te maken voor hun kinderen. Zo had ik in no time een winkel en tientallen naaisters in dienst.”

Frederiek Weeda