Windpark mag aangelegd

Het nieuwe Windpark Wieringermeer mag worden aangelegd. De Raad van State veegde woensdag bezwaren tegen het project van omliggende bedrijven en omwonenden van tafel.

Op dezelfde plek in de kop van Noord-Holland is nu ook een park met 75 windmolens. Daarvoor in de plaats komen 90 nieuwe, grotere windturbines. Ze leveren vanaf 2019 stroom aan 280.000 huishoudens, meldt energiebedrijf Nuon, een van de initiatiefnemers. Het windpark wordt een van de grootste in Nederland.

Veertig bedrijven en omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen het plan en de besluiten die daarvoor door de gemeente Hollands Kroon en de provincie Noord-Holland waren genomen. Zij vrezen dat hun woongenot wordt aangetast door zichthinder, lichthinder, geluidsoverlast en slagschaduw door de windturbines. Ook zijn ze bang dat het landschap en de natuur worden aangetast. Al hun bezwaren zijn ongegrond verklaard. (NRC)