‘We want more!’ vinnige koorkomedie

Een meidenpopkoor dat twintig jaar na de breuk een reünie beleeft – zie hier de ideale basis voor een twaalfkoppige komedie met vinnige dialogen en atletisch gearrangeerde popsongs van klassiek allooi. Wat dat betreft stelt We want more! niet teleur. Als een soort Dolly Dots in dubbele bezetting barsten de ex-koorleden uit in gezang en daadkrachtige danspassen, terwijl de onderlinge verhoudingen intussen danig onder druk komen te staan. Met veel oud zeer, natuurlijk, in bitchy bewoordingen die voortdurend doen betwijfelen of de reünie wel door kan gaan. En uiteraard ook met een feestelijke finale waarin Thriller van Michael Jackson de afronding vormt.

We want more! roept herinneringen op aan voorstellingen als De Gidsen en Omhoog die stok! die eind jaren negentig volgens hetzelfde procedé werden gemaakt – speciaal geschreven voor een veelkoppige bezetting met zeer uiteenlopende acteurs die in de late lente volop vrolijkheid schiepen met een korte tournee ter afsluiting van het theaterseizoen. In deze nieuwe productie loopt het spelersbestand uiteen van Petra Laseur, als de nu in een rolstoel zittende ex-dirigente, tot en met Angela Groothuizen als degene die na het koor solistisch carrière wist te maken in Amerika.

In het script van Bodil de la Parra krijgt iedereen net genoeg materiaal om een op zichzelf staand personage neer te zetten. Terwijl de actrices in de strakke enscenering van regisseur Geert Lageveen ook allemaal hun eigen schittermomentjes hebben.

Ook het allegaartje aan songs – van Purple rain (Prince) tot God only knows (Beach Boys) en zelfs Non, je ne regrette rien (Edith Piaf) – is in deze voorstelling wonderwel passend. De nummers doen voornamelijk dienst als oefenmateriaal voor het koor; ze worden lang niet allemaal van a tot z gezongen. Dat houdt de vaart er goed in. En het zou dan ook mooi zou zijn als We want more! het begin van een nieuwe traditie zou worden. Destijds is er, bij nader inzien, te snel mee gestopt.