Schultz niet beschikbaar voor volgend kabinet

De VVD-minister van Infastructuur en Milieu vindt het na vijf kabinetten tijd voor voor vernieuwing.

Foto Jerry Lampen/ ANP

Melanie Schultz van Haegen keert niet terug in een volgend kabinet. De VVD-minister van Infrastructuur en Milieu vindt het na vijf kabinetten tijd voor vernieuwing. Dat heeft ze laten weten aan het Algemeen Dagblad.

De 45-jarige politica was drie keer staatssecretaris en in twee kabinetten minister. Het is “goed om iets anders te gaan doen”, aldus Schultz.

Stapte al eerder uit de politiek

Ze weet nog wat ze na de verkiezingen van maart 2017 gaat doen.

“Als je nog minstens een jaar minister bent, ben je niet bezig met andere banen”.

Schultz was begin jaren negentig gemeenteraadslid, fractievoorzitter en later wethouder in de gemeente Leiden. In 2002 maakte ze de overstap naar de landelijke politiek. Ze begon in kabinet Balkenende I als staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, in de volgende twee kabinetten Balkenende had ze ongeveer dezelfde portefeuille.

Op 9 augustus 2006 maakte ze bekend dat ze niet terugkeerde in de politiek. Schultz werd directeur zorginkoop bij zorgverzekeraar Achmea. VVD-leider Mark Rutte haalde haar terug naar Den Haag voor de ministerspost van Infrastructuur en Milieu.