Eén dode bij ongeluk met Nederlandse bus in België

In de bus van Bovo Tours zaten 70 Nederlanders op weg naar Parijs, 24 van hen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis.

Bij een busongeluk op de E17 in België ter hoogte van Moeskroen zijn 25 mensen gewond geraakt, onder wie acht personen zwaargewond. De bus, van het Nederlandse bedrijf Bovo Tours, was volgens de Belgische zender VRT onderweg van Nederland naar Parijs. De 24 Nederlandse geworden zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar allen zijn inmiddels huiswaarts gekeerd, meldt de ANWB Alarmcentrale.

Twitter avatar vrtderedactie VRT deredactie.be Zwaargewonden bij ongeval met bus en vrachtwagens op E17 ter hoogte van Moeskroen https://t.co/Csh35moyHu #vrtnieuws https://t.co/snjpMJKUSb

Volgens een woordvoerder van de politieregio rondom Kortrijk, zijn er in de bus zeven zwaargewonden gevallen. De chauffeur van de tweede vrachtwagen, afkomstig uit Bulgarije, zat bekneld in zijn cabine. Hij is aan het eind van de middag overleden.

In de bus zaten volgens de woordvoerder 70 Nederlanders die voor enkele dagen naar Disneyland Parijs gingen. De bus reed rond het middaguur op een vrachtwagen. Daarna reed een tweede vrachtwagen in op de stilstaande voertuigen.

Verschillende mensen in de bus zaten knel na het ongeluk. Zij zijn door de brandweer bevrijd. De snelweg is volledig afgesloten. Het is niet voor het eerst dat op dezelfde strook asfalt zware ongelukken gebeuren, schrijft VRT. Door de grenscontroles aan de grens met Frankrijk staan er vaak files. Afgelopen woensdag kwam een vrachtwagenchauffeur om bij een ongeluk.