In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen.
De Canadese provincie Alberta heeft naar aanleiding van een grote natuurbrand de noodtoestand uitgeroepen. De enorme vuurzee in het stadje Fort McMurray heeft inmiddels 1.600 huizen in as gelegd.
Reuters
Reuzenpanda Aibang met haar pasgeboren welp in een reuzenpandaverzorgingscentrum in Chengdu, China.
Reuters/China Daily
Na hevige regenval in Yongzhou staan de straten onder water.
Reuters
Demonstranten in Parijs protesteerden onder meer tegen voorgenomen flexibilisering van de arbeidsmarkt. Al ruim een maand houden studenten, scholieren en beroepsactivisten onder de noemer 'Nuit Debout' (De hele nacht wakker), het Place de la République bezet.
Reuters/Philippe Wojazer
Een moeder en dochter zijn gered nadat ze vijf dagen lang in een bos in Nieuw-Zeeland vastzaten. De twee wisten de aandacht van reddingswerkers te trekken dankzij een simpel woord: help.
AP/Jason Diedrichs
Zimbabwaanse mannen helpen een ondervoede koe op te staan.
Reuters/Philimon Bulawayo
Voetbalclub Leicester City is de verrassende kampioen van Engeland. Door het gelijkspel van Tottenham Hotspur is het voetbalsprookje zondag uitgekomen.
AFP/Leon Neal
Palestijnse kinderen in een vluchtelingenkamp in de Gazastrook klimmen in een boom.
AFP / Mohammed Abed
Deze week vond het eerste partijcongres in Noord-Korea sinds 1980 plaats. Op de bijeenkomst komen duizenden gedelegeerden af om te luisteren hoe staatshoofd Kim Jong-un zijn machtspositie legitimeert.
AFP
Tampa Bay keeper Ben Bishop stretcht voorafgaand aan de Stanley Cup play-offs ijshockey wedstrijd tussen de Tampa Bay Lightning en de New York Islanders.
AFP /Bruce Bennett
In de Mexicaanse stad Otumba is het jaarlijkse 'ezelsfestival' gehouden. Presidentskandidaat Donald Trump krijgt ook ezelsoren aangemeten omdat hij Mexicanen aan de grens met de VS wil tegenhouden.
Foto AP /Rebecca Blackwell
Vulkaan Villarrica 's nachts in het nationaal park in Pucon in Chili.
Reuters/Cristobal Saavedra
Mohammoud Attaki uit Damascus in Syrië scheert zijn gezicht op het perron van een treinstation. Het station werd een geïmproviseerd kamp voor migranten en vluchtelingen in de grenspunt van Idomeni, Griekenland.
Gregorio Borgia
Syrische schoolkinderen lopen langs zwaar beschadigde gebouwen in de wijk Jobar, aan de oostelijke rand van Damascus.
AFP/Amer Almohibany
Bezoeker tijdens de start van de Giro d'Italia 2016 in Apeldoorn.
ANP/Koen van Weel
Premier Mark Rutte op bezoek bij een Syrische familie in hun tent tijdens zijn bezoek aan een Syrisch vluchtelingenkamp in de zuidelijke stad Zahrani, Libanon.
AP/Mohammed Zaatari
Publiek tijdens het drukbezochte Bevrijdingsfestival in Zwolle.
ANPKIPPA/Remko de Waal
De eerste Nationale Kinderherdenking in Madurodam op 4 mei. De herdenking is voor en door kinderen gemaakt.
ANP/Robin van Lonkhuijsen
Dit lijkt een puinhoop, maar in werkelijkheid is het een van de duurste percelen ter wereld. Tot frustratie van vastgoedmakelaars in Shanghai weigert Li Guoqiang zijn huis te verkopen.
Reuters/Aly Song
Israëlische strandgangers herdenken de slachtoffers van de holocaust. Om tien uur 's ochtends gaat in Israël het luchtalarm af en neemt de Joodse bevolking van het land twee minuten stilte in acht.
Reuters/Baz Ratner