Bowie verrast opnieuw: albumcover verandert door zonlicht

Een fan ontdekte dat de hoes van Blackstar, Bowies vijfentwintigste en laatste studioalbum dat twee dagen voor zijn dood uitkwam, een geheime boodschap bevat.

Hoes na een tijdje in de zon.
Hoes na een tijdje in de zon. Foto Imgur

Bijna vier maanden na zijn dood verrast David Bowie opnieuw. Een fan heeft ontdekt dat de hoes van Blackstar, zijn vijfentwintigste en laatste studioalbum dat twee dagen voor zijn dood uitkwam, een geheime boodschap bevat.

 Foto Imgur

Originele hoes Blackstar. Foto Imgur

Als het album Blackstar in de zon wordt gelegd, verandert de grote zwarte ster op de hoes langzaam in een heelal met sterren. Dit gebeurt alleen bij de hoes rond de vinyl plaat, niet bij de cd, die een andere hoesontwerp heeft.

De fan ontdekte de metamorfose toen hij het album zelf in de zon had gelegd. Via fotosite Imgur ging zijn nieuws razendsnel de wereld over. Uit de zon verandert de sterrenhemel op de hoes langzaam weer in een zwarte ster. De hoes is ontworpen door de Brit Jonathan Barnbrook, die vaker met Bowie samenwerkte. Na de release klonk dikwijls de kritiek dat zijn ontwerp te saai was. Duncan Jones, de zoon van Bowie, prees de ontdekker in een tweet.