Google sluit pact met Chrysler

Autofabrikant Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gaat samen met Google zelfrijdende auto’s maken. Het is de eerste keer dat Google direct met een autofabrikant samenwerkt voor het fabriceren van prototypes die zichzelf besturen. De vloot van zelfrijdende auto’s van Google moet met honderd nieuwe Chrysler Pacifica Hybrids meer dan twee keer zo groot worden. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Google heeft nu 21 SUV’s van Lexus die zijn aangepast om door een computer bestuurd te worden, plus nog 33 capsule-achtige auto’s. De nieuwe auto’s zijn nodig nu Google het aantal tests met zelfrijdende auto’s wil opvoeren. Het bedrijf heeft zich ten doel gesteld in 2020 zelfrijdende auto’s op de weg te hebben. Het testen gebeurt nu nog op een privéterrein nabij Detroit. Fiat Chrysler krijgt geen licentie voor het installeren van de technologie in de busjes, die eigendom worden van Google. (AP)