Vrije festivals op 5 mei

Bevrijdingsfeesten Op 5 mei vieren we de vrijheid graag met festivals. Een band, een biertje en brandende zon. Waar zijn de leukste festivals op Bevrijdingsdag?

Op 5 mei vieren we onze vrijheid. Hoe en waarom we dat precies doen is elk jaar voer voor een interessante discussie, maar een van de vaste ingrediënten van de viering staat eigenlijk niet onder druk: de bevrijdingsfestivals.

In 1980 werden ze in Haarlem, Amsterdam en Wageningen georganiseerd en sinds 1994 organiseert het Comité 4 en 5 mei in elke provincie een bevrijdingsfestival, plus hoofdstad Amsterdam en hofstad Den Haag.

Maar naast die officiële festivals zijn er natuurlijk veel meer feesten in het land, groot en klein. Kun je niet kiezen? Hier een kleine selectie, en een tip: vergeet je zonnebrand niet, het belooft een zonovergoten dag te worden.