Tini: pure tienerkitsch

De Hannah Montana van Latijns-Amerika, dat is Violetta Castillo. Met ruim 45 miljoen kijkers wereldwijd is tienerserie Violetta, over een jeugdig zangeresje, een van de grootste successen van Disney Channel. De serie bezorgde zangeres en actrice Martina Stoessel (19) wereldfaam. Tini, het nieuwe leven van Violetta vormt Stoessels afscheid van alter ego Violetta, en kondigt een zelfstandige carrière als Tini aan. Maar voor het zover is, mogen fans een laatste keer maximaal zwijmelen. Daarvoor wordt geen enkele beproefde plotwending geschuwd: de bedreigde liefde, de verleidelijke Ander, een dubbele heroïsche redding op zee, de glansrijke auditie. Ook visueel stapelt de film cliché op cliché, met strandfeestjes uit een Bacardi-reclame: kuise Blue Lagoon-erotiek, paardenhoeven in de branding en een citroenboomgaard bij ondergaande zon. Het is één lange Taylor Swift-clip vol kortademige tienerkitsch. Bij al die overdaad lijken plot, karakterontwikkeling en acteerwerk te zijn vergeten.