Potje klaverjassen met Beyoncé

‘If Hillary Clinton were a man, I don’t think she’d get 5 percent of the vote”, aldus Donald Trump op een persconferentie. Het enige wat in haar voordeel zou werken om stemmen te krijgen, zou ‘the woman’s card’ zijn. Het antwoord van Hillary Clinton was: „Deal me in!” Genoeg aanleiding om voor broer Zach Wahls (24) en zus Zebby (21) uit Amerika een speciaal ‘woman deck’ te ontwerpen: een kaartspel waar alleen maar sterke Amerikaanse vrouwen op worden afgebeeld. Hillary is een ace, Beyoncé is (natuurlijk) een queen. Hooggerechtshofrechter Ruth Bader Ginsburg is een king. „In een tijd waarin we waarschijnlijk Trump nog veel vaker over de ‘woman’s card’ zullen horen, willen wij de vrouwen eren die Amerika hebben gevormd”, aldus Zach. Zo heeft het kaartenspel dertien portretten van pioniers in hun veld, van politiek tot muziek en wetenschap. Zebby, illustrator, tekent de portretten zelf. Binnen vier uur was er al genoeg geld opgehaald om het kaartspel daadwerkelijk te maken.