Economie

Poldernieuws

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Telefoonloze herdenking slaat niet aan

2belminutenstilte heette het initiatief om tijdens de Dodenherdenking gisteravond de mobiele telefoon uit te zetten. Die oproep heeft amper succes gehad, meldt de NOS.

Volgens providers Vodafone en T-Mobile zetten zo’n 75 duizend mensen hun mobiel rond acht uur in de vliegtuigmodus of volledig uit. Dat is tussen de 0,7 en 0,9 procent van alle gebruikers.

Een KPN-woordvoerder meldde aan de NOS dat er ook dit jaar, zoals altijd rond het moment van de Dodenherdenking, een flinke terugslag waarneembaar was in het telefoon- en dataverkeer.

Kroes: Uber moet verschillende culturen aanvoelen

Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes heeft een nieuwe baan. Ze stapt in een adviesraad van Uber. Aan de Financial Times vertelt Kroes dat ze vindt dat het bedrijf vooral cultuurverschillen beter moet aanvoelen.

Aan de FT doet ze daarom alvast een advies uit de doeken:

Uber moet heel anders gaan communiceren. Ze moeten begrijpen dat er nog altijd verschillen bestaan tussen culturen. Niet iedereen probeert je altijd aan te vallen.

De voormalig Eurocomissaris was tijdens haar termijn in Brussel erg enthousiast over innovatieve bedrijven als Uber. Dat ze nu in de adviesraad plaatsneemt, uitbetaling geschiedt in aandelen, kan dan ook tot gefronste wenkbrauwen leiden. Daar wil Kroes niets van weten:

Ik geloof in dit soort posities, het is logisch om advies te geven. Ik zit liever in de adviesraad dan vanaf de zijlijn te moeten toekijken.

Nachtbezorgers TNT in handen van private equity

TNT Express, de Nederlandse bezorger, verkoopt zijn nachtelijke distributiepoot TNT Innight aan private equityfonds Special Situations Venture Partners. Dat meldt nu.nl. De transactie werd gisteren nabeurs bekend gemaakt.

TNT Innight, dat een andere naam zal krijgen, richt zich niet op de consumentenmarkt, maar levert ‘s nachts aan bedrijven in de industrie. Autofabrieken, boeren en machinebouwers horen tot de klantenkring.

Bij het bedrijf werken bij 40 vestigingen in totaal 1300 mensen, dwarsdoor Noord en Centraal Europa.