Legendarische rocksterren verenigen zich voor eenmalig festival

Bob Dylan, Paul McCartney, Roger Waters, The Rolling Stones, Neil Young en The Who trekken de woestijn in voor een eenmalig megafestival.

Mick Jagger en Keith Richards tijdens het concert van The Rolling Stones op de eerste dag van het Pinkpopfestival in Landgraaf.
Mick Jagger en Keith Richards tijdens het concert van The Rolling Stones op de eerste dag van het Pinkpopfestival in Landgraaf. Foto NRC / Andreas Terlaak

Je zou het kunnen zien als een spoedcursus rockmuziek. Drie dagen lang optredens van de grootste namen uit het genre op één festival: Bob Dylan, The Rolling Stones, Paul McCartney, Roger Waters, The Who en Neil Young. Het festival dat het voor elkaar kreeg om deze artiesten op één affiche te krijgen, Desert Trip, vindt plaats op 7, 8 en 9 oktober plaats op het Empire Polo Field in Indo. In de woestijn, ruim 200 kilometer van Los Angeles. Alle artiesten zullen een volledig optreden doen, op het door concertorganisator Goldenvoice speciaal voor de gelegenheid gebouwde podium.

Er gingen al langer geruchten dat de artiesten eenmalig op dezelfde plaats zouden optreden. Roger Daltrey van The Who was de eerste die het in een interview met de BBC bevestigde. Hij sprak over een „once in a lifetime”-gebeurtenis.

„We moeten het accepteren, we bevinden ons aan het einde van een tijdperk”, aldus de zanger. „We zijn de laatsten van onze generatie.”

The Rolling Stones en Bob Dylan spelen op de eerste dag, op dag twee zijn Paul McCartney en Neil Young aan de beurt, een dag later sluiten Roger Waters en The Who het festival af. Een dagkaart kost 200 dollar, de duurste kaarten kosten 1600 dollar.