Meer omzet en winst voor farmaceut Pfizer

De omzet van de Amerikaanse farmaceut Pfizer is in het eerste kwartaal stevig opgelopen. Het bedrijf werd daarbij geholpen door de miljardenovername van branchegenoot Hospira, afgelopen najaar, maar ook door meer verkoop van zijn eigen medicijnen. Van de omzet van 13 miljard dollar (ruim 11 miljard euro) die Pfizer dinsdag rapporteerde, was 1,2 miljard dollar afkomstig van Hospira. De nieuwe aanwinst was daarmee goed voor ruim de helft van de omzetstijging van 20 procent. Uit het eigen productaanbod van Pfizer werden vooral middelen tegen kanker veel meer verkocht. Die omzet verdubbelde bijna. Pfizer boekte een winst van 3 miljard dollar. Dat is ruim een kwart meer dan een jaar eerder. Het concern heeft naar aanleiding van de eerstekwartaalresultaten zijn prognoses voor de omzet en winst over heel 2016 wat opgeschroefd. (ANP)