De liefdesbaby van twee legendarische ruimtegames

Orbitron Arcade is het onwettige kind van klassiekers Space Invaders en Missile Command. Dit spel van Power Up Game Studios lijkt zich alle elementen toe te eigenen die deze voorgangers legendarisch maakten. In Orbitron Arcade bestuur je een wapenplatform dat in een baan om een maan heen cirkelt. Van onder het oppervlak kruipen monsterlijke cyborgs naar boven die menselijke kolonisten gebruiken om te groeien en de maan te beschadigen. Terwijl je met de klok mee voorbij zoeft, moet je deze buitenaardse parasieten bombarderen. Dat moet je met precisie doen; een bom op de maan laten ontploffen is meteen game over. Orbitron Arcade is daarmee in essentie een kloon van Flappy Bird. Al is deze game een stuk minder frustrerend. Erg innovatief is het spel niet. Beter goed gejat dan slecht bedacht, moeten de makers hebben gedacht. En het is inderdaad vermakelijk, maar zo zijn er duizenden vermakelijke spellen te vinden in de App Stores.

    • Hans Klis