Scorsese overweegt film over George Washington

Martin Scorsese is in gesprek over de regie van een nieuwe biopic over George Washington, opperbevelhebber in de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog en eerste president van de VS. Dat meldt de filmwebsite Tracking Board. De film die The General moet gaan heten zou niet zozeer een heroïsch, maar juist een realistisch portret moeten schetsen van de generaal tijdens terugtrekkende bewegingen met zijn zwaar aangeslagen legermacht gedurende de strijd van de koloniën tegen het Britse leger. Oorspronkelijk was Darren Aronofsky in beeld voor de regie van de film, maar hij is inmiddels afgehaakt. The General is niet de enige film die momenteel in ontwikkeling is over Washington (1732-1799). Eveneens gepland staat The Virginian met Bradley Cooper als Washington.