Twee doden door val uit hoogwerker in Zaltbommel

Drie mannen vielen uit een hoogwerker. De derde persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

De hoogwerker waar de mannen uit zijn gevallen. ANP / AS MEDIA

Bij een dodelijk incident in Zaltbommel zijn dinsdag twee doden gevallen. Drie mannen vielen uit een hoogwerker. De derde persoon is gewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Over zijn toestand is nog niets bekend.

De politie meldt dat het gaat om een bedrijfsongeval. Het incident gebeurde aan de Hogeweg, volgens de NOS bij een hotel in aanbouw van het Van der Valkconcern. De opening van het nieuwe hotel stond voor het einde van dit jaar gepland. Van der Valk Hotels & Restaurants is niet bereikbaar voor commentaar.

Alle slachtoffers komen uit Someren; de mannen die om het leven kwamen, waren 51 en 53 jaar. Het gewonde slachtoffer is 24 jaar.

Omroep Gelderland meldt dat de bak van de hoogwerker op de grond staat. Deze is mogelijk losgeschoten. Volgens de omroep werd er op het moment van het ongeval een spandoek richting de snelweg A2 opgehangen.

Ambulances, brandweer, twee traumahelikopters en politie rukten uit na de eerste melding, om 13.30 uur. Op de locatie wordt onderzoek gedaan. De Inspectie SZW gaat zich buigen over de zaak.