In beeld

En Leicester feestte nog lang en gelukkig

Dat de club kampioen zou worden, was volgens Britse bookmakers net zo waarschijnlijk als het bestaan van het monster van Loch Ness. Door het gelijkspel van Tottenham Hotspur is het voetbalsprookje uitgekomen: Leicester City is de verrassende kampioen van Engeland.
Bij winst op Louis van Gaal's Manchester United zou het team van coach Claudio Ranieri zondag al kampioen worden.
Reuters / Darren Staples
Het werd 2-2 en de spelers van Leicester verlaten rustig het veld.
AP / Jon Super
De supporters moeten een dag wachten voor het feest. Bij puntverlies van directe concurrent Tottenham Hotspur op maandag is het kampioenschap een feit.
AP / Jon Super
Het kampioenschap van Leicester City is het eerste in de clubgeschiedenis.
AFP / Ben Stansall
En ongekend in Engeland. Sinds de oprichting van de Premier League in 1992 werden 22 van de 23 titels verdeeld onder de vier topclubs.
Reuters / Darren Staples
Fans in Hogarth's pub in Leicester tijdens de wedstrijd tegen Manchester United.
Reuters / Eddie Keogh
Het succes van 'The Foxes' leunt op talent, niet op bergen cash. De club spendeerde de voorbije twee seizoenen 73 miljoen aan transfergelden. Een schijntje vergeleken met de 415 miljoen die Manchester United in diezelfde tijd uitgaf.
Reuters / Jason Cairnduff
Een fan kijkt naar een projectie van spits Jamie Vardy die vijf jaar geleden nog in een prothesefabriek werkte en op het zevende niveau voetbalde.
AFP / Leon Neal
Coach Claudio Ranieri, de vrolijke Italiaan die bewees dat analisten hem niet hadden mogen afschrijven, maakte een defensief compact team met snelle counters als tegenwapen.
Reuters / Eddie Keogh
Maandagavond staan fans bij het huis van spits Jamie Vardy te posten. De spelers van Leicester City keken daar gezamenlijk de wedstrijd van Tottenham Hotspur.
Reuters / Darren Staples
Ontlading bij de fans als Chelsea gelijk maakt in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De wedstrijd eindigt in 2-2. Leicester City is kampioen.
Reuters / Eddie Keogh
Het centrum van de stad in midden-Engeland loopt vol met feestvierders.
AFP / Leon Neal
Tot diep in de nacht blijven de fans wachten voor het huis van Jamie Vardy.
Reuters / Darren Staples
Het bleef nog lang onrustig in de stad en rond het King Power stadion.
AFP / Leon Neal