Dus zó klinkt Suriname op een dwarsfluit

Terwijl de ene na de andere ‘vergeten’ muzikant uit Afrika of Zuid-Amerika wordt herontdekt op mooie verzamelplaten, vergeet je nog wel eens te kijken naar wat zich vlak onder je neus bevindt. De eerste vijf albums die fluitist Ronald Snijders in de jaren zeventig en tachtig uitbracht in Nederland zijn gewilde platen voor fijnproevers en muzikanten wereldwijd. De funk en fusion van Snijders is dan ook nergens anders te horen, want niemand combineert de rijke invloeden van Suriname met soul en jazz op dwarsfluit. Nu zijn de beste stukken opnieuw bewerkt door de producers Nelson & Djosa met een gouden greep uit mondiaal succesvolle Snijders-bewonderaars: trompettist Avishai Cohen tekent voor Kasekojazz, Bassekou Kouyate speelt toepasselijk Mali Funk en ook Ed Motta, Azymuth en Orlando Julius zijn te gast. Zeer geslaagd nieuw oud werk van Ronald Snijders.