Wat staat er nog allemaal op het spel in de laatste speelronde?

Waar wordt nog om gespeeld in de laatste speelronde? Naast de titelrace is er nog spanning op drie andere terreinen.

Europa League

Komende zondag, op de laatste speeldag, maken FC Utrecht en AZ in een onderling duel uit wie vierde wordt. AZ staat drie punten voor op Utrecht met een doelpuntenverschil van vier in het voordeel van AZ. FC Utrecht zal dus thuis ruim moeten winnen om vierde te kunnen worden.

De play-offs om Europees voetbal

Er zijn nog vier clubs in de race voor de play-offs om Europees voetbal. NEC had goede papieren om zich te plaatsen voor de play-offs, maar na de nederlaag tegen Roda JC (1-2) is de ploeg gepasseerd door FC Groningen. Nu staan PEC Zwolle en Groningen op plek zeven en acht, wat plaatsing voor de play-offs zou betekenen. NEC en Vitesse zijn de achtervolgers en maken ook nog kans, maar moeten hopen op misstappen van PEC (tegen PSV) en Groningen (tegen Heracles).

Degradatiestrijd

Onderin de eredivisie behaalde Excelsior een mogelijk cruciaal punt tegen PEC Zwolle (2-2). Concurrent Willem II verloor thuis van Feyenoord (0-1). Excelsior staat nu op de veilige vijftiende plaats met één punt voorsprong op Willem II. Willem II moet in de laatste wedstrijd naar Roda JC. Excelsior speelt uit tegen Cambuur.