Intercity Direct haalt dit jaar beduidend vaker de eindbestemming

De Intercity Direct doet het nog steeds een stuk slechter dan gemiddeld, maar het aantal hogesnelheidstreinen tussen Amsterdam en Breda dat aankomt op het eindpunt is sinds januari wel fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van spoorbeheerder ProRail waarover de vakwebsite treinreiziger.nl zondag berichtte. In januari viel ongeveer één op de vijf treinen op het traject uit. In april was de uitval gehalveerd: één op de tien treinen haalde het eindstation niet. De Intercity Direct stopt ook in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam, op dat gedeelte van het traject is de uitval lager. Zo is de uitval in Amsterdam gedaald van 14,5 procent in januari naar 3,3 procent in april. De slecht op tijd rijdende treinen zijn een hoofdpijndossier voor staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) van Infrastructuur en Milieu. Vrijdag stuurde zij een verbeterplan naar de Tweede Kamer. (NRC)