Robin van Persie, Maxwell en opnieuw een Doelpunt van het Jaar?

Robin van Persie, jawel. Hij scoorde zondag twee keer, waarvan de eerste het web overging als “insane skill goal”.

Robin van Persie, jawel hij. Hij scoorde zondag twee keer, waarvan de eerste het web overging als “insane skill goal”. Dat wekt interesse, en uiteindelijk viel het een béétje tegen. Maar een eervolle vermelding verdient RVP zeker. Toegegeven, van bovenaf is de “insane skill” beter te zien.

Verder was de ingestuurde vrije trap van New York Red Bulls heel prima. Dat gold ook voor die van Andros Townsend, waarmee hij Newcastle United voorlopig boven de degradatiestreep zette, en die van Oliver Kragl (Frosinone) waarmee hij AC Milan voorlopig van een Europees ticket ontdeed.

“Of je wakker bent?”, was de prangende vraag van Ivan Torres (Olimpia) aan de keeper van Libertad in de Paraguayaanse competitie. En voor de liefhebbers: Colin Kazim-Richards scoorde ook dit weekend. Over naar de top 3!

3. Robin Simović (Nagoya Grampus)

Helemaal uit Japan, waar Nagoya Grampus een van de slechts drie team is die altijd in de hoogste divisie hebben gespeeld. Uitschieter in die historie was 1995 toen Arsène Wenger de ploeg, met daarin onder meer Gary Lineker, grote successen bracht. Tegenwoordig moeten de goals van de Kroatische Zweed Simović komen. Ook mooi. Kijk maar:

2. Maxwell (Paris Saint-Germain)

Met enige regelmaat duikt hij op in deze rubriek, alsmede zijn clubje. Heerlijke teamgoal dit, met een lepe bijdrage van Zlatan - hoe kan het ook anders. Maxwell gooit er nog even een panna uit en dan is het kassa:

1. Luís Zambujo (Portimonense)

Toen hij als tienjarig jochie binnenstapte in de voetbalschool van Benfica deden we nog niet aan internet. Laat staan dat kleine Luís er van droomde ooit de Goal van het Weekend te maken. Neemt niet weg dat het nu, precies 20 jaar later, een verdomd mooie eer is. Want Luís Zambujo schopte het uiteindelijk niet tot het eerste van O Glorioso en dwaalt al jaren rond door het tweede niveau van het Portugese voetbal. Hadden we vorige week een kandidaat voor Doelpunt van het Jaar; deze mag anders ook best op de Puskás-shortlist: