In beeld

Protesteren op de Dag van de Arbeid

De 1-meivieringen gaan altijd een beetje aan Nederland voorbij. Als het geen zondag is werken wij gewoon door. Maar de Dag van de Arbeid is in veel landen een nationale feestdag. En een dag die veel mensen aangrijpen om te protesteren tegen onrecht en onwelgevallig overheidsbeleid.
Protestactie in Buenos Aires tegen de hoge inflatie en banenverlies. AP / Natacha Pisarenko
Politie in gevecht met demonstranten voor de Amerikaanse ambassade in Manila. De protestactie was gericht tegen het arbeidsmigratiebeleid en de hoge prijzen van dagelijkse levensbehoeften. Daarnaast werd er hogere lonen geëist. AFP / Noel Celis
De Filipijnse demonstranten staken een beeltenis van president Benigno Aquino III in brand. AP / Bullit Marquez
De oproerpolitie breekt door een barricade in Manila.
Demonstranten in gevecht met de politie. Reuters
Rond de viering van de Dag van de Arbeid in Istanbul zijn meer dan tweehonderd mensen gearresteerd bij rellen. Een man kwam om het leven doordat hij werd aangereden door een politiewagen met waterkanon. AFP / Yasin Akgul
Een brandende barricade in het district Okmeydani in Istanbul. AFP / Yasin Akgul
ME'ers in Parijs worden tijdens de traditionele 1-meidemonstratie bekogeld met vuurwerk. AFP / Miguel Medina
De demonstranten in Parijs protesteerden onder meer tegen voorgenomen flexibilisering van de arbeidsmarkt. Al ruim een maand houden studenten, scholieren en beroepsactivisten onder de noemer 'Nuit Debout' (De hele nacht wakker), het Place de la République bezet voor debatten over de toekomst. Reuters / Philippe Wojazer
Het silhouet van een gemaskerde demonstrant in wolken van traangas in Parijs. AP / Kamil Zihnioglu
Politieagenten houden een man aan bij een anti-kapitalistische demonstratie in Seattle. Reuters / David Ryder