Obama neemt Hillary en Donald op de hak

„Volgend jaar staat er iemand anders op deze plaats, en we kunnen alleen maar raden wie zij zal zijn.” Het was een van de uitspraken waarmee Barack Obama zaterdag bij zijn laatste Correspondents’ Dinner als president de lachers op zijn hand kreeg. Bij dit diner, waarin de president grappen mag maken ten koste van anderen, stond hij stil bij de presidentscampagne. „We moeten toegeven: Hillary die probeert de jongeren te verleiden, dat is als een oude tante die op Facebook gaat.” Obama prees ook de buitenlandse ervaring van Donald Trump, favoriet bij de Republikeinen, met een verwijzing naar de vele schoonheidswedstrijden die hij jureerde. „Hij heeft leiders uit heel de wereld ontmoet, zoals Miss Zweden, Miss Argentinië en Miss Azerbajdzjan.” (AFP, AP)