Mogelijke brandstichter springt van steiger, sterft

Na een grote brand in de Amsterdamse Wijdesteeg is de vermoedelijke brandstichter van een steiger gesprongen en overleden. De verwarde man balanceerde zaterdag enige tijd op een steiger rond enkele renovatiepanden. Hij haalde daar halsbrekende capriolen uit, tot schrik van omstanders. De politie gaat uit van brandstichting omdat op een aantal plekken in de leegstaande panden brand uitbrak. De man gooide spullen naar beneden. Om hem veilig naar beneden te krijgen, kwamen een arrestatieteam en een onderhandelaar, maar er was bijna geen contact met de man mogelijk. De politie heeft overwogen om een luchtkussen neer te leggen, maar dat is uiteindelijk niet gedaan omdat de man heen en weer liep. Een luchtkussen heeft maar een beperkt bereik. (NRC)