Zangeres Ntjam Rosie koopt veel jurken tweedehands. Bekijk haar kledingkast

Ntjam Rosie heeft een prachtige verzameling met kleding uit de jaren zeventig. Neem een kijkje in haar kast.

Als kind ging Rosie Ernst (33), bekend als Ntjam Rosie, met haar moeder „muffige omawinkeltjes” af, op zoek naar goedkope kleding. De in Kameroen geboren jazz-zangeres koopt een groot deel van haar kleding nog altijd tweedehands. „Ik houd ook van high-end merken, maar als ik geen geld heb, ga ik liever naar een rommelmarkt dan naar H&M”, zegt ze. Vies of kapot is geen probleem. „Gewoon schoonmaken en een nieuwe rits erin.”

In de loop der jaren heeft ze een prachtige verzameling opgebouwd met vooral kleding uit de jaren zeventig. Dat die vaak gemaakt is van authentieke synthetische „zweetstofjes” vindt ze geen probleem, ook niet op het podium. „Als je het niet de hele dag aanhebt, is het best te doen.” Favoriet zijn de kleurrijke, lange jurken. „Ik doe graag alsof ik heel lang ben.”

Tekst loopt door onder de foto

De kledingrekken van Ntjam Rosie hangen vol kleurrijke jurken.

De kledingrekken van Ntjam Rosie hangen vol kleurrijke jurken. Foto: Arjen Born

Rekken vol kleding

“Onze slaapkamer is onze kast. Ik heb vier rekken vol: jassen bij jassen, blouses bij blouses en jurken bij jurken. Lang niet alles hangt uit, ik heb nog vier grote dozen vol. Daarin zitten bijvoorbeeld mijn Afrikaanse doeken en jurken die ik niet meer pas, maar toch wil bewaren. Wie weet wil mijn dochter ze later wel aan.

De gouden pumps met sleehak van Maison Margiela heb ik gekocht bij Wendela van Dijk, hier in Rotterdam. Bij haar mag ik vaak iets lenen voor fotoshoots en televisie-optredens. Als artiest ben je een wandelend reclamebord. Ik draag deze schoenen vooral bij optredens. Als je ermee de stad in gaat, zijn ze zo stuk.

De jurk die aan de lamp hangt is één van mijn lievelingsjurken. Ik ben dol op Frida Kahlo en dit is Frida Kahlo all over. Ik draag hem het liefst met dingen die er niet bij horen, zoals een zwarte rock-’n-roll-ceintuur en felgroene sneakers. Ik heb best een extravagante smaak.”