Minstens 33 doden in Pakistan door gif in snoepgoed

Het mogelijk per ongeluk vergiftigde etenswaar werd uitgedeeld op een feest ter ere van de geboorte van een kind.

Een straatverkoper in Islamabad, Pakistan. AP / B.K. Bangash

Zeker 33 mensen zijn in de provincie Punjab in Pakistan overleden door het eten van giftige lekkernijen. Onder de doden zijn vijf kinderen. Dat meldt persbureau AFP.

In het snoepgoed zat een hoge dosering chemische bestrijdingsmiddelen bedoeld voor landbouw. Er zijn volgens Britse media drie mensen gearresteerd, waaronder twee eigenaren van een bakkerij.

Zeker vijftig mensen hadden van het snoepgoed gegeten. Het vergiftigde etenswaar werd op 17 april gekocht door een man die een feest ter ere van de de verjaardag van een pasgeboren baby voorbereidde. Het snoepgoed werd uitgedeeld onder vrienden en familieleden, die kort daarna onwel werden. Tien mensen overleden dezelfde dag. De baby verloor zijn vader, zes ooms en een tante. Dertien mensen liggen nog in het ziekenhuis.

‘Laddu’

Volgens CNN had de man vijf kilo gekocht van ‘laddu’, een lekkernij gemaakt van deeg en suiker. De pesticide die in het etenswaar werd gevonden is volgens de zender verboden in Pakistan.

AFP meldt dat een lokale pesticidewinkel werd gerenoveerd. De eigenaar zou zijn spullen tijdelijk in een banketbakkerij hebben gezet. Mogelijk is het giftige middel zo per ongeluk in het snoepgoed terechtgekomen.

    • Liza van Lonkhuyzen