Leicester City nog geen kampioen van Engeland

De club speelde gelijk tegen Manchester United. Bij puntverlies van Tottenham Hotspur maandag is de club alsnog kampioen.

Wes Morgan van Leicester viert zijn doelpunt. Foto Darren Staples / Reuters

Old Trafford is voor Leicester City zondag niet uitgegroeid tot het Theatre of Dreams. Tegen Manchester United werd het 1-1 en dus moet club nog minstens een dag wachten op de historische eerste titel. Bij winst was Leicester daar zeker van geweest.

Als Tottenham Hotspur maandag punten laat liggen tegen Chelsea, mag Leicester zich alsnog winnaar van de Premier League noemen. De voorsprong van Leicester op de nummer twee uit Londen was voor deze speelronde zeven punten. Er zijn nu nog twee wedstrijden te spelen.

Geen topscorer Vardy

Het begon niet goed voor Leicester in Manchester, zonder de geschorste topscorer Jamie Vardy. United kwam in de achtste minuut op voorsprong door een doelpunt van Anthony Martial. Maar de gelijkmaker viel niet veel later. Uit een vrije trap van Danny Drinkwater kopte Wes Morgan de 1-1 binnen. Dat was gelijk de ruststand, na een helft met een snel tempo die leuk was voor de neutrale toeschouwer om naar te kijken.

Het begin van de tweede helft was voor Leicester, met een paar goede kansen voor Okazaki en Ulloa. Aan de andere kant probeerde Lingard wat terug te doen, maar zijn schot miste het doel. Het spel bleef daarna op en neer golven, met een dominant Leicester City.

Tien man

In de slotfase nam Manchester United het initiatief over. Leicester eindigde met tien man omdat Drinkwater een tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Memphis Depay. Daarna waren er nog wat mogelijkheden voor United, maar de ploeg van Louis van Gaal kwam niet tot scoren.

Niemand had een jaar geleden verwacht dat Leicester City enige kans zou maken op de Engelse titel. De winstfactor bij de bookmakers voorafgaand aan het seizoen was even groot als wanneer Elvis Presley levend op zou duiken of het monster van Loch Ness zou blijken te bestaan: 5.000 tegen 1. De totale waarde van de spelers die bij Leicester op het veld staan is zo’n 60 miljoen euro. Grote clubs als Chelsea geven dat zonder blozen aan één speler uit.