Dylan Groenewegen sprint in Yorkshire naar derde zege van het seizoen

Dylan Groenewegen heeft vrijdag de eerste etappe van de Ronde van Yorkshire gewonnen. Na 186 kilometer kwam het in de straten van Settle aan op een massasprint waarin de renner van LottoNL-Jumbo de Australiër Caleb Ewan en Nikias Arndt uit Duitsland aftroefde. Het is de derde sprintzege van Groenewegen dit seizoen. Danny van Poppel beëindigde de rit als vijfde, Floris Gerts werd zesde. De eerste etappe van Beverley naar Settle kreeg kleur door een groep vluchters. De sprintersploegen lieten zich echter niet verrassen en dus werd de ontsnapping teruggehaald. Pogingen van onder meer de Fransman Thomas Voeckler en de Brit Steve Cummings om nog weg te komen liepen op niets uit. Groenewegen is ook de eerste drager van de leiderstrui in de Ronde van Yorkshire. Hij draagt het kleinood zaterdag als er een 136 kilometer lange rit van Otley naar Doncaster wordt verreden. (ANP)