Weer

Het is zaterdag de laatste dag van april, een mooi moment om even terug te kijken. De maand begon heel zacht, het werd zelfs voor de eerste keer dit jaar 20 graden. Maar later draaide de wind naar het noorden en voerde koude lucht aan. Zo sluiten we uiteindelijk gemiddeld gezien deze maand koud af. Gelukkig lijken we de kou nu langzaam achter ons te laten.

Met een zuidwestelijke wind wordt er geleidelijk zachtere lucht aangevoerd. Zo wordt het zaterdagmiddag op de meeste plaatsen 10 of 11 graden. Met name in het oosten overheerst van tijd tot tijd de bewolking, lokaal zou daar nog een beetje regen kunnen vallen. Richting het midden en westen van het land komt de zon vaker aan bod.

In de nacht naar zondag klaart het breed op. Het wordt een koude nacht met op veel plaatsen vorst aan de grond. Zondag overdag is er een afwisseling van wolkenvelden en zon. De zon krijgt veel ruimte waardoor de temperatuur uit kan komen op 12 tot 15 graden.