Mean tweets, maar dan niet leuk

Mannen lezen tweets voor aan vrouwelijke sportjournalisten. Dat blijkt een stuk minder lollig dan ze dachten.

Screenshot YouTube

Het item ‘Mean Tweets’ uit de talkshow van Jimmy Kimmel is al jaren een grote hit. Beroemdheden lezen lullige berichten voor die iemand over ze heeft getwitterd, maken er een snedige opmerking over en gaan over tot de orde van de dag. Zowel op YouTube als op televisie zijn de filmpjes een groot succes. De makers van de podcast Just Not Sports, “over alle sportgerelateerde onderwerpen behalve sport”, deden het dunnetjes over, maar dan met vrouwelijke sportjournalisten. Het resultaat blijkt een stuk minder grappig.

Hoewel sommige #meantweets in de show van Kimmel bepaald niet hartelijk zijn (“Great acting, David Quaid, you old irrelevant pig.”), kunnen de beroemdheden er meestal wel om lachen. Zelfs als de opmerkingen op het randje zijn.

“Did you know that if you skin Larry King and ironed out his leather, you could give one to every poor child in America?”

In de video van Just Not Sports worden de tweets niet voorgelezen door de journalisten zelf, maar door onbekende mannen. De vrouwen zitten tegenover ze op een kruk. De video begint redelijk goedgemutst. “Sarah Spain klinkt vanavond als een jammerende echtgenote”, schreef iemand bijvoorbeeld over de sportjournalist en radio- en televisiepresentator. “Ik ben nog niet eens getrouwd”, antwoordt ze kalmpjes.

De opgewekte toon slaat snel om als de berichten een stuk gemener worden: “Een van de spelers zou je dood moeten slaan met zijn hockeystick, hoer die je bent. Teef.”

De makers van de video merken op dat de vrouwen aan wie de tweets gericht niets anders gedaan hebben dan hun werk:

“We zouden dit ze niet in hun gezicht zeggen. Dus laten we het ook niet typen.”

    • Bastiaan Nagtegaal