Club wilde 48 miljoen van oud-bestuurders

FC Twente heeft getracht vijf oud-bestuurders van de club aansprakelijk te stellen voor ten minste 48 miljoen euro. Het door hen gevoerde beleid leidde onder meer tot voorwaardelijke intrekking van de proflicentie en een straf van drie jaar uitsluiting van Europees voetbal voor de club. Alleen al het missen van drie jaar Europees voetbal wordt op 15 miljoen getaxeerd. Dat blijkt uit een brief die NRC inzag. Uiteindelijk hebben de bestuursleden, onder wie ex-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan, afgezien van ruim tien miljoen aan leningen aan de club, zo is vastgelegd in het crediteurenakkoord dat afgelopen dinsdag is getekend. Een groep van bedrijven staat voor 12 miljoen garant terwijl de gemeente Enschede bereid is tot een garantstelling van 32 miljoen euro. Daarmee lijkt de club gered.