Dit is wat je moet weten over volgende week

Deze week: vijftig jaar containeroverslag, spullen van failliet circus Herman Renz bekijken

Containers in de Rotterdamse haven.
Containers in de Rotterdamse haven. Foto Victor Wollaert / ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren:

1. Het Italiaanse paradepaardje van de racewagenfabrikanten presenteert maandag kwartaalcijfers: Ferrari. Of moeten we zeggen Nederlandse boerenknol? Sinds vorig jaar is Ferrari beursgenoteerd in New York en officieel een Nederlandse NV.

2. Je zou het niet zeggen, maar de scheepscontainer is nog niet zo oud. Op dinsdag is het precies vijftig jaar geleden dat de eerste containers aankwamen in de haven van Rotterdam. Daarna groeide de Rotterdamse haven uit tot een wereldbedrijf.

3. Op woensdag komen twee grote (gedeeltelijk) Nederlandse bedrijven met cijfers. Shell en Air France-KLM maken de resultaten over het eerste kwartaal bekend. Wordt dan ook duidelijk hoeveel mensen er ‘vrijwillig’ bij Shell moeten vertrekken?

4. Een dag na de twee minuten stilte (zet jij ook je telefoon uit?) is het Bevrijdingsdag, met verschillende festivals in het het hele land. In de VS maakt GoPro donderdag kwartaalcijfers bekend. Zullen die beter zijn dan de tegenvallende resultaten van 2015?

5. Wil je een tweedehands trapeze of een levensvoorraad clownsschmink op de kop tikken? Op vrijdag is de eerste van twee kijkdagen, voordat de boedel van het failliete circus Herman Renz geveild wordt.