Quintana leider in Romandië

Zakarin juicht, voorQuintana. Foto Jean-Christophe Bott/AP

De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De klimmer van Movistar kwam als tweede over de streep achter de Rus Ilnoer Zakarin, maar die werd een kwartier na de finish teruggezet naar de tweede plaats, omdat hij Quintana hinderde. De twee waren al vroeg op de slotklim naar Morgins weggesprongen en reden samen naar de streep. Terwijl Zakarin juichend over de finish kwam, maakte Quintana zich boos over een slinger die de Rus had gemaakt. De wedstrijdjury besloot de Rus vanwege die manoeuvre terug te zetten naar de tweede plaats. Achter het tweetal werd de Portugees Rui Costa derde, Bauke Mollema finishte als elfde, op 26 seconden. Tom Dumoulin en Wilco Kelderman verloren een kleine minuut. Grote verliezer was Chris Froome. Die reed lek aan de voet van de voorlaatste klim en kon niet meer terugkeren. Quintana nam de leiding in het algemeen klassement over van ploegmaat Ion Izagirre. (ANP)