Vier jaar cel geëist tegen Yasmine M. voor doden drie baby’s

Yasmine M. (31) uit Alkmaar, moeder van drie dood gevonden baby's, moet voor het doden van een van haar pasgeboren kinderen en het wegmaken van drie babylichaampjes vier jaar celstraf krijgen, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat eiste de aanklaagster donderdag voor de rechtbank in Alkmaar. Aan de voorwaardelijke straf moet een proeftijd van tien jaar worden gekoppeld. In die periode moet M. onder toezicht komen te staan voor controle op eventuele zwangerschappen. Ook moet zij verplicht worden behandeld aan een persoonlijkheidsstoornis. M. werd afgelopen najaar aangehouden nadat in Heerhugowaard twee babylijkjes waren gevonden. Later bleek ook een dode baby die eind 2014 in een Alkmaars park was gevonden, van haar. De dode baby's waren alle drie meisjes. M. heeft verklaard niet gemerkt of geweten te hebben dat ze zwanger was en het pas te hebben ontdekt bij de bevallingen. Deskundigen hebben M. door een persoonlijkheidsstoornis grotendeels verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Dat geldt niet voor haar handelen bij de dood van een kindje dat nog enkele dagen heeft geleefd. Dit meisje is vermoedelijk omgekomen doordat het in een babybadje alleen werd gelaten. M. kon niet zeggen wat haar heeft bewogen. Wel vertelde ze dat ze bang was voor haar omgeving.

De uitspraak is op 12 mei. (ANP)