Monstertruckchauffeur Haaksbergen in hoger beroep

De rechter legde hem vijftien maanden cel en een vijfjarig beroepsverbod op. Te zwaar, vindt Mario D.

Een onderzoeker bekijkt de truck nadat die in 2014 het publiek in was gereden.
Een onderzoeker bekijkt de truck nadat die in 2014 het publiek in was gereden. Foto Vincent Jannink / ANP

Monstertruckchauffeur Mario D. gaat in hoger beroep tegen de 15 maanden cel die de rechtbank in Almelo hem had opgelegd. Hij vindt zijn straf te zwaar, heeft zijn advocaat laten weten aan ANP. Mario D. reed in 2014 in Haaksbergen tijdens een show het publiek in. Drie mensen kwamen om.

De rechtbank in Almelo oordeelde twee weken geleden dat D. onvoldoende rekening had gehouden met de risico’s die hij met zijn stunt nam. Naast de gevangenisstraf mag hij vijf jaar niet werken als stuntman.

Lees ook het verhaal van de slachtoffers, zoals zij of hun nabestaanden dat vertelden op de eerste zittingsdag: Hij maakte iets stuk dat nooit meer goed komt

Het ongeluk gebeurde bij een show op een klein parkeerterrein in Haaksbergen. Onder de doden was een jongen van vijf. 28 mensen raakten gewond.

De rechtbank legde de organisator van het evenement, de Stichting Ster Evenementen, een voorwaardelijke geldboete op van 25.000 euro. Ook zij hebben volgens de rechtbank niet voorzichtig genoeg gehandeld.